Στερεά ΒιοκαύσιμαSolid Biofuels - Modern Fuels

Στερεά Βιοκαύσιμα

Τα στερεά βιοκαύσιμα Modern Fuels που παράγονται και τυποποιούνται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Πελλέτες ξύλου (ανήκουν στην κατηγορία wood pellets κατάλληλα για καύση τόσο σε σόμπες όσο και σε καυστήρες).
  • Πελλέτες ελαιοπυρηνόξυλου (ανήκουν στην κατηγορία agro-pellets και απευθύνονται για καύση κυρίως σε καυστήρες πολλαπλών καυσίμων).
  • Κάρβουνα φυσικά από κατάλληλη προς ανθρακοποίηση ξυλεία.
  • Μπρικέτες με ή χωρίς οπή προς καύση ή ανθρακοποίηση.
  • Βιοκάρβουνα από ανθρακοποίηση συμπιεσμένης μπρικέτας ξύλου.
  • Αποξηραμένα καυσόξυλα επιλεγμένης ξυλείας.

Παράλληλα, η Modern Fuels ερευνά και αναπτύσσει νέους τύπους πελλετών από υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα στην ευρύτερη περιοχή, όπως κλαδέματα δεντροκαλλιεργειών (π.χ. μηλιές), ελαιοκλαδέματα, αμπελοκλαδέματα. Αντίστοιχες δοκιμές και έρευνες πραγματοποιούνται στην μπρικετοποίηση και ανθρακοποίηση με διαφορετικής προέλευσης πρώτες ύλες που διαθέτουν αξιόλογη θερμογόνο δύναμη  (π.χ. ρυζοφλοιός).

Επιπλέον, η Modern Fuels, σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας με τον καθηγητή Γεωπονίας κύριο Νίκο Δαναλάτο κατά τη δεκαετία του 1990 σχετικά με την ανάπτυξη πειραματικού αγρού ενεργειακής καλλιέργειας μίσχανθου στην Σπερχειάδα Φθιώτιδας, εξακολουθεί να διατηρεί μαζί του συνεργασία και επιστημονική επικοινωνία  πάνω στο αντικείμενο της αξιοποίησης ενεργειακών καλλιεργειών και κυρίως αγριοαγκινάρας ως πρώτη ύλη για παραγωγή βιοκαυσίμου κατάλληλου για καύση σε καυστήρες οικιακής και βιομηχανικής χρήσης.

Τα τελικά προϊόντα της Modern Fuels υποβάλλονται τόσο σε επιτόπιους μακροσκοπικούς όσο και σε εργαστηριακούς ελέγχους από εξειδικευμένους φορείς, όπως το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων, ώστε να υπάρχει διαρκής γνώση των τεχνικών τους χαρακτηριστικών και να διασφαλίζεται η ποιότητά τους.