SP-Co LLCSP-Co LLC - Modern Fuels

SP-Co LLC

Εταιρεία SP-Co LLC:

H Ρωσική εταιρεία “SP-Co” LLC ιδρύθηκε το 2000. Από το 2005 η εξειδίκευσή της αναπτύχθηκε στους τομείς:

  • Σχεδιασμός και κατασκευή εξοπλισμού (τόσο μεμονωμένων τμημάτων όσο και ολοκληρωμένων εργοστασίων) για την παραγωγή βιοκαυσίμων pellet, μπρικετών, πελλετοποιημένων ζωοτροφών και λιπασμάτων, ξυλάλευρου και άλλων προϊόντων.
  • Σχεδιασμός και κατασκευή αποθηκευτικών σιλό και συστημάτων μεταφοράς πρώτης ύλης (βιομάζας), ξηραντηρίων, θερμαντήρων, μεταφορικών μηχανισμών, ψυκτών, κυκλώνων συλλογής σκόνης και πολλών άλλων συσκευών.
  • Παράδοση έργων αξιοποίησης βιομάζας “με το κλειδί στο χέρι”.

Ήδη τον Ιανουάριο 2012, 35 εργοστάσια που παραδόθηκαν από την SP-Co LLC βρίσκονται σε λειτουργία σε Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Λιθουανία και Ουγγαρία. Παράλληλα, το ιδιόκτητο εργοστάσιο της SP-Co στο Pskov της Ρωσίας λειτουργεί από το 2004. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η ιδιοπαραγωγή βιοκαυσίμων pellet και η εκτέλεση δοκιμών εξοπλισμού σε αυτό το εργοστάσιο του Pskov. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων pellet υπερβαίνουν τις απαιτήσεις των πιο αυστηρών Ευρωπαϊκών προτύπων. Το 2006 η SP-Co προμήθευσε pellets σε Ελβετία, Πολωνία, Ιταλία και Τσεχία. Το 2007 τα παραχθέντα pellets απέσπασαν το βραβείο “των 100 ανώτερων προϊόντων στη Ρωσία” σε περιφερειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Η SP-Co σήμερα απολαμβάνει μία από τις κορυφαίες θέσεις στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και των γειτονικών κρατών της πρώην Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) στον τομέα παραγωγής pellets.

Για τον ποιοτικό σχεδιασμό του εξοπλισμού παραγωγής pellet, η SP-Co δημιούργησε το τμήμα μηχανολογικού σχεδιασμού, το οποίο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονη τεχνολογία. Όλα τα εργοστάσια σχεδιάζονται σε τρισδιάστατα μοντέλα, ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα αναντιστοιχίας τμημάτων του εξοπλισμού αναμεταξύ τους. Στις αρχές 2010 η SP-Co υπήρξε η μοναδική εταιρεία που κατείχε πιστοποιητικά ποιότητας για τα συγκροτήματα εξοπλισμού παραγωγής βιοκαυσίμων και ο μοναδικός κατασκευαστής ολόκληρου του εύρους εξοπλισμού παραγωγής pellet και μπρικετών που σχεδιάστηκε μέσω ενός ενοποιημένου συστήματος τεκμηρίωσης.

Η SP-Co διαρκώς πειραματίζεται σε νέους τύπους υλικών: λινάρι, τύρφη, γρασίδι, υπολείμματα απόσταξης, κ.λ.π., όπως και σε νέους τύπους μηχανημάτων. Οι καινοτομίες και ευρεσιτεχνίες της SP-Co σχετικά με τις μονάδες συνδυασμένης ξήρανσης και άλεσης και τα συστήματα παραγωγής θερμού μέσου αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυτά τα μηχανήματα ανακηρύχθηκαν νικητές του Διαγωνισμού “τα 100 ανώτερα προϊόντα στη Ρωσία το 2009 και 2010″.

H SP-Co μαθαίνει συνέχεια: μηχανικοί και στελέχη της εταιρείας επισκέφτηκαν και βίωσαν την εμπειρία λειτουργίας περισσοτέρων από 20 εργοστασίων στην Ευρώπη και τη Ρωσία και είναι εγγεγραμμένοι ως αναφορές σε όλες τις δημοφιλείς εκδόσεις σχετικά με επεξεργασία ξύλου και εναλλακτική ενέργεια στη Ρωσία. Επιπλέον, μηχανικοί και στελέχοι της SP-Co επισκέπτονται και συμμετέχουν τακτικά σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις, συνέδρια και επαγγελματικές εκδηλώσεις πάνω στη βιοενέργεια και διατηρούν ένα εκτεταμένο τεχνικό αρχείο. Ως αποτέλεσμα, η  SP-Co δέχεται σε συνεχή βάση κλήσεις για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και μεταφορά τεχνογνωσίας για τις διαδικασίες παραγωγής βιοκαυσίμων.

Επομένως, σήμερα στον τομέα της τεχνολογίας παραγωγής βιοκαυσίμων στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και των γειτονικών κρατών της πρώην Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) η SP-Co LLC ξεχωρίζει ως ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης, ενώ παράλληλα κατέχει μία περίοπτη ανταγωνιστική θέση ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του χώρου και στην υπόλοιπη Ευρώπη.