Κάρβουνα Μπρικέτες (Βιοκάρβουνο)Charcoal Briquettes (Biocharcoal) - Modern Fuels

Κάρβουνα Μπρικέτες (Βιοκάρβουνο)

Προδιαγραφές βιοκάρβουνου Modern Fuels

Τα κάρβουνα-μπρικέτες (γνωστά και ως βιοκάρβουνα)  παράγονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Modern Fuels στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης και απευθύνονται στις ψησταριές και τις ταβέρνες ως ένα ανανεώσιμο καύσιμο υψηλής απόδοσης και διάρκειας. Το εργοστάσιο διαθέτει προς το παρόν παραγωγική και διαχειριστική δυναμικότητα που ανέρχεται σε 1.000 τόνους ετησίως, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση των παραγωγικών υποδομών. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται προέρχονται από  υπολείμματα και παραπροϊόντα πριστηρίων και ξυλουργικών εργοστασίων (όπως πριονίδια, ροκανίδια, ξακρίδια, chips και μικροτεμάχια), καθώς επίσης και από υπολείμματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης από την τοπική αγροτική παραγωγή,  όπως ελαιοκλαδέματα, αμπελόκλαδα και κλαδέματα δενδροκαλλιεργειών (π.χ. μηλιές, αχλαδιές, κ.λ.π.).

Η διαδικασία παραγωγής του βιοκάρβουνου περιλαμβάνει δύο διακριτές φάσεις:

1. Φάση μπρικετοποίησης:
Σε αυτή τη φάση το θρυμματισμένο και αλεσμένο υλικό της πρώτης ύλης αποξηραίνεται και προωθείται στις μηχανές μπρικετοποίησης. Καθεμία από τις μηχανές αυτές διαθέτει κοχλία που προωθεί και συμπιέζει το υλικό μέσα από μήτρες συγκεκριμένου σχήματος και διατομής και δημιουργεί λόγω της συμπίεσης και της υψηλής θερμοκρασίας συμπαγείς μπρικέτες με μία οπή στο κέντρο της διατομής.

2. Φάση ανθρακοποίησης:
Οι μπρικέτες που προέκυψαν από την πρώτη φάση τοποθετούνται σε ειδικά δοχεία συγκεκριμένης χωρητικότητας και μεταφέρονται εντός των κλιβάνων ανθρακοποίησης. Στους κλιβάνους αυτούς, μέσω ειδικών ρυθμιστικών διατάξεων και βαλβίδων, οι συμπιεσμένες μπρικέτες μετατρέπονται σε βιοκάρβουνα. Μετά τη διαδικασία της ανθρακοποίησης, τα βιοκάρβουνα ψύχονται και στην συνέχεια περνούν από το τελικό στάδιο της διαλογής, ζύγισης και συσκευασίας.

Πλεονεκτήματα του κάρβουνου-μπρικέτα (βιοκάρβουνου) Modern Fuels:

  • Είναι 100% φυσικό προϊόν από ανανεώσιμη ξυλώδη βιομάζα.
  • Ανάβει εύκολα λόγω της πολύ χαμηλής υγρασίας (κάτω του 5%).
  • Δεν αναδίδει ενοχλητικές οσμές ή καπνούς κατά το ψήσιμο.
  • Δεν σπινθηρίζει.
  • Παρουσιάζει μεγάλη διάρκεια στο ψήσιμο και κατά συνέπεια προσφέρει οικονομία στον επαγγελματία.
  • Περιέχει ως συγκολλητική ουσία τη λιγνίνη που υπάρχει ως φυσικό συστατικό του ξύλου και καμία απολύτως χημική πρόσμιξη.
  • Λόγω της διπλάσιας σχεδόν συμπίεσης που έχει η μπρικέτα έναντι του φυσικού ξύλου, το βιοκάρβουνο διαθέτει σημαντικά μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη συγκριτικά με το κλασικό κάρβουνο, της τάξης των 7.500 kcal/kg, επομένως προσφέρει δυνατή φλόγα κατά το ψήσιμο.

Συσκευασία & Παράδοση

Τα κάρβουνα-μπρικέτες (βιοκάρβουνα) Modern Fuels συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια των 8 kg, αφού τοποθετηθούν πρώτα μέσα σε ειδικές πλαστικές προστατευτικές σακούλες έναντι της υγρασίας. Για ιδανική προστασία από τις κλιματολογικές συνθήκες και για διατήρηση αναλλοίωτης της ποιότητας του βιοκάρβουνου για μακρύ χρονικό διάστημα, συνιστάται η διακίνηση και αποθήκευση των προϊόντων σε στεγνούς και κλειστούς χώρους.

Η παράδοση των βιοκάρβουνων Modern Fuels μπορεί να γίνεται από το εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης (Οικοδομικό Τετράγωνο 4) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 08.00-16.00 και Σάββατο 09.00-15.00).